TJING TJING RELEASED ALBUM ‘BANG ZULLEN ZE LEVEN’

TJING TJING RELEASED ALBUM ‘BANG ZULLEN ZE LEVEN’

Andre Manuel en Roos Rebergen. Twee eigenaardige figuren. Hing al jaren in de lucht. André kent Roos vanaf dat ze kon paardrijden en nu is het zo ver. Soms moet je er even op wachten.

André heeft nog nooit met een vrouw gezongen, laat staan geschreven. Ze spraken af in Antwerpen. Gingen naar de bioscoop en schreven in een rap tempo een album. Roos: “er zijn weinig mensen die me kunnen voeden en dat hebben we allebei. Een soort energie, de woorden komen als we samen zijn. Onze hoofden staan dan op aan.”

André wilde alles wat ie nog niet kende. Studio Jezus in Antwerpen, onder leiding van Pascal de Weze en muzikanten die hij niet kende. In twee dagen is het spul opgenomen. Het heet ‘Bang zullen ze leven’ en nu het plaatje af is zei André, “gaat de zangeres verhuizen naar Amerika”. Maar Roos komt voor de shows in november en december 2016 terug. Een feestband zonder hoempa pa. Veel gitaargeweld. En stemmen die snijden en u aaien.

Het Album komt in de Benelux uit op vinyl (inclusief CD), op 18 november 2016 op Buffel | M.A.R.S. en wordt gedistribueerd door [PIAS]. Ter promotie van album en tour verschijnen in de komende week de singles ‘Ik ben het weer ‘en ‘Rattenkop’.

Tjing Tjing

Andre Manuel

Roos Rebergen

Sjoerd Bruil

Pieter Van Buyten

Tim van Oosten

Tracklisting ‘Bang zullen ze leven’

1. Oeverloos – 2. Lipgloss – 3. Ik ben het weer – 4. Als de hemel – 5. Pak me dan – 6. Wereldvreemd – 7. Rattenkop – 8. Hoe je leven moet – 9. Junkie – 10. Houdgreep – 11. Praat niet

Artwork: Adri Karsenberg

plaatje-tjing-tjing