ZANGERES ROOS REBERGEN EN DOCUMENTAIREMAKER SANNE ROVERS VINDEN ELKAAR IN NIEUW KUNSTPROJECT ‘FOTOMOMENT’.

ZANGERES ROOS REBERGEN EN DOCUMENTAIREMAKER SANNE ROVERS VINDEN ELKAAR IN NIEUW KUNSTPROJECT ‘FOTOMOMENT’.

De inspirerende tekst ‘We hebben alles’, die Roos Rebergen schreef voor een nummer op haar nieuwe Roosbeef album ‘Kalf’ vormde voor documentairemaker Sanne Rovers een perfecte match met haar kunstproject ‘Fotomoment’. Een videoclip was geboren. We hebben alles.

‘Fotomoment’ is een project van documentairemaker Sanne Rovers en bestaat uit een pasfotohokje waar het onbewaakte moment voor de foto-opname stiekem werd vastgelegd. Het moment waarin de bezoeker zich voorbereidt op de flits; men zoekt naar de beste pose, twijfelt, corrigeert het haar en recht de rug. We leven in een wereld waar het steeds meer om beeld draait. In ‘Fotomoment’ zoekt iedereen naar een manier om iets van zichzelf te laten zien. Maar wat zien we? Een representatie van onszelf, of degene die we willen laten zien?

“Zie ons schuiven, zie ons gaan, Zie ons dalen, zie ons staan”… Zo begint het nummer ‘We hebben alles’ van Roosbeef. Het gaat over de menselijke poging zich van zijn beste kant te laten zien en past qua thematiek prachtig bij het kunstproject ‘Fotomoment’. De bezoekers in ‘Fotomoment’ tonen zichzelf van hun mooiste of gekste kant, terwijl Roos Rebergen verder zingt: “We hebben alles in ons om dit te laten mislukken”. We zijn niet die buitenkant, maar zie ons van binnen; “Zie ons eerlijk, zie ons dom. Zie ons echt!”.

Sanne Rovers reisde voor ‘Fotomoment’ de afgelopen jaren langs verschillende festivals als Oerol en Pukkelpop en verzamelde bijna 4000 filmpjes die te zien zijn op www.fotomoment.nu. De laatste stop was de album release van ‘Kalf in AB in Brussel waar ook Roosbeef en de fans zich lieten vastleggen. Deze beelden vormen nu de basis voor de nieuwe videoclip van het nummer ‘We hebben alles’.

De videoclip is financieel ondersteund door het TAX-videoclipfonds.

31 maart, 2015.